Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μην χάνετε καμία προσφορά μας

Σας ενημερώνουμε ότι το ηλεκτρονικό μας κατάστημα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη λειτουργία του.

6 λόγοι για να επιλέξετε υγρό αναπλήρωσης χωρίς νικοτίνη

Posted by Kate 23/07/2019 2 Comment(s)

 

 

Η νικοτίνη και το άτμισμα πηγαίνουν μαζί; Σίγουρα λειτουργούν καλά μαζί αλλά δεν είναι δεν είναι κανόνας!


Ένα από τα καλύτερα κομμάτια του ατμίσματος είναι η ικανότητα των χρηστών να επιλέγουν το ποσοστό της νικοτίνης στο υγρό τους. Και η μηδενική νικοτίνη είναι επίσης μια επιλογή! Πολλοί ατμιστές αρχίζουν να ατμίζουν με το στόχο να απ’ εξαρτηθούν σταδιακά από τη νικοτίνη μέχρι να μην την χρειάζονται καθόλου. Μερικοί συνεχίζουν να ατμίζουν χωρίς νικοτίνη. Κάποιοι χρησιμοποιούν κάποιο υγρό με χαμηλή νικοτίνη πχ. 3mg/ml ταυτόχρονα με κάποιο μηδενικό υγρό. Και όσο τρελό μπορεί να φανεί σε μερικούς, υπάρχουν ατμιστές που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ νικοτίνη κατά την διάρκεια της διακοπής από το συμβατικό τσιγάρο.

 


Εκτός από την απεξάρτηση από τη νικοτίνη, πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το νόημα να ατμίζει κανείς χωρίς νικοτίνη. Υπάρχουν λόγοι να ατμίζει κάποιος χωρίς νικοτίνη. Ας δούμε μερικούς από αυτούς:


1) Τα υγρά με μηδενική νικοτίνη είναι μη τοξικά: Η νικοτίνη είναι το μόνο εγκεκριμένο συστατικό των υγρών του ηλεκτρονικού τσιγάρου που δεν είναι βρώσιμο. Ένα υγρό με μηδενική νικοτίνη δεν είναι τοξικό και άρα επίφοβο σε λάθος χέρια. 


2) Δεν υπάρχει κίνδυνος εθισμού: Το μοναδικό συστατικό στα υγρά αναπλήρωσης που προκαλεί εθισμό είναι η νικοτίνη.  Εάν θέλετε την εμπειρία του ατμίσματος αλλά χωρίς την πιθανότητα εθισμού, τότε τα υγρά με μηδενική νικοτίνη είναι τα κατάλληλα για εσάς.


3) Μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από την νικοτίνη συνεχίζοντας να ατμίζετε: Δεν είναι ασυνήθιστο οι χρήστες νικοτίνης να το παρακάνουν, ειδικά όταν μαθαίνουν τα όριά τους και, όταν αυτό συμβαίνει, η αίσθηση δεν είναι και πολύ ευχάριστη. Μπορεί να προκαλέσει προσωρινά ληθαργικούς, υπερένταση, αίσθηση ότι βουίζει το κεφάλι σας ή μια γενικότερη αδιαθεσία . Εάν ο οργανισμός σας δεν ανέχεται άλλη νικοτίνη αλλά σας κάνει να νιώθετε άβολα να αλλάξετε για λίγο τις συνήθειές σας, το μηδενικό υγρό είναι μία λύση.


4) Είναι πιο ομαλό στο λαιμό: Η νικοτίνη μπορεί να γίνει αισθητή όταν ατμίζετε, ανεξάρτητα από την υπερκατανάλωση.  Η αίσθηση αναφέρεται στους κύκλους τον ατμιστών ως "χτύπημα στο λαιμό" και δεν είναι απαραίτητα ανεπιθύμητη. Υπάρχουν άτομα που την αποζητούν, ιδιαίτερα αν ατμίζουν για να σταματήσουν το κάπνισμα. Τα υγρά με μηδενική νικοτίνη είναι καλή λύση εάν θέλετε τη γεύση και την αίσθηση του ατμίσματος χωρίς το “χτύπημα” που δίνει η νικοτίνη.


5) Τα υγρά με μηδενική νικοτίνη είναι καλύτερα για κόλπα με τον ατμό και μεγάλα σύννεφα: Τα δαχτυλίδια καπνού ή ατμού είναι από τα παλαιότερα τρικ που μπορούσε να κάνει κάποιος. Ποιον ξέρετε που να καπνίζει ή να ατμίζει και να μην έχει προσπαθήσει έστω μια φορά να κάνει “κυκλάκια”; 
Αλλά τι γίνεται αν θέλετε να γίνετε καλοί σε αυτά τα τρικ με τον ατμό; Είναι πολύ πιο εύκολο να εξασκηθείτε όταν δεν υπάρχει νικοτίνη, αφού έτσι αποφεύγετε την πιθανότητα υπερκατανάλωσης νικοτίνης ή ενόχλησης στο λαιμό από τη συνεχόμενη χρήση.


6) Ικανοποιήστε τον γλυκατζή μέσα σας χωρίς ενοχές: Αυτό εν μέρη δεν είναι αναγκαίο να γίνει με υγρά χωρίς νικοτίνη αλλά για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων εκεί έξω, το άτμισμα βοηθάει στο να μειώσουν την άσκοπη κατανάλωση ζάχαρης ή ακόμα και σνακ.  Απλά ρωτήστε ένα διαβητικό ατμιστή πόσο ευχάριστο είναι να ατμίσει μια γεύση από κάτι που δεν θα έπρεπε να καταναλώσει.

 

 

Είναι το άτμισμα με μηδενική νικοτίνη ασφαλές;

 

Το άτμισμα είναι μία εναλλακτική αρκετά καινούρια και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες σε πραγματικό χρόνο που να αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις από αυτό. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές ήδη συμφωνούν με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία στο ότι τα οφέλη του ατμίσματος είναι μακράν περισσότερα από τις πιθανές επιπτώσεις


Όταν το θέμα έρχεται στο άτμισμα με υγρά μηδενικής νικοτίνης, τα συστατικά που έρχονται σε επαφή με τον οργανισμό μας είναι ελάχιστα, προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη συγκεκριμένη χρήση και δεν είναι εθιστικά. Τα υγρά αναπλήρωσης αποτελούνται από φυτική γλυκερίνη και γλυκόλη προπυλαινίου , ενώ η γεύση προέρχεται από την προσθήκη αρωμάτων τροφίμων, τα οποία είναι και στο επίκεντρο της συζήτησης περί επιπτώσεων. Ένα πολυσυζητημένο παράδειγμα είναι το διακετύλιο (diacetyl), τεχνιτό άρωμα βουτύρου που χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα όπως το pop corn και η μαργαρίνη αλλά έχει αποδειχθεί ακατάλληλο για χρήση στα υγρά αναπλήρωσης.  Η βιομηχανία του ηλεκτρονικού τσιγάρου δουλεύει συνεχώς στη βελτίωση της ποιότητας των υγρών αναπλήρωσης και την αφαίρεση τέτοιων συστατικών από τις συνταγές που κυκλοφορούν στην αγορά, με κύριο στόχο το άτμισμα να αποτελεί όσο το δυνατόν πιο καθαρή και ασφαλή εναλλακτική έναντι του καπνίσματος. 

 

Πηγή: Vapor Market

2 Comment(s)

petros vasilopoulos:
05/08/2019, 07:47:41 PM
Reply

Η χρηση Διακετυλιου στα αρωματα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευη υγρων αναπληρωσης ηλεκτρονικου τσιγαρου εχει σταματησει εδώ και χρονια.Δεν το "δουλευουν" ακομα. Η χρηση ηλεκτρονικου τσιγαρου με νικοτινη προκαλει πολύ μικροτερο εθισμο από τα τσιγαρα,μικροτερο ακομα και από τις τσίχλες νικοτίνης συμφωνα με την παρακατω ερευνα: https://guidetovaping.com/2015/02/15/study-shows-vaping-less-addictive-than-nicotine-gum/

petros vasilopoulos:
06/08/2019, 12:39:05 PM
Reply

Εχετε αντιγραψει αυτό το αρθρο: https://vaping360.com/health/vaping-without-nicotine/ και αντι να αναφερετε την προελευση του το παρουσιάζετε ως δικο σας(Πηγή: Vapor Market).Πρεπει να σεβομαστε τον εκδοτη του εκάστοτε αρθρου κανοντας μνεια σε αυτόν.

Leave a Comment

Newsletter

* E-mail: