Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μην χάνετε καμία προσφορά μας

Σας ενημερώνουμε ότι το ηλεκτρονικό μας κατάστημα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη λειτουργία του.

Δειγματοληψία αέρα επιβεβαιώνει ότι το παθητικό άτμισμα είναι αβλαβές

Posted by Kate 13/02/2019 0 Comment(s) Υγεία - Επιστήμη,

Δειγματοληψία αέρα επιβεβαιώνει ότι το παθητικό άτμισμα είναι αβλαβές

 

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια διεξάγει δειγματοληψία αέρα σε καταστήματα ατμιστικών προϊόντων σε ολόκληρη την πολιτεία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων στην υγεία από την έκθεση στο παθητικό άτμισμα.

 

Νωρίτερα σήμερα στο blog του, ο εμπειρογνώμονας για τη δημόσια υγεία, Δρ. Michael Siegel, επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα αυτής της έκθεσης προέρχονται από ένα σχετικά μικρό και μη αεριζόμενο κατάστημα ατμιστικών προϊόντων, όπου πολλοί από τους εργαζόμενους και 13 πελάτες άτμιζαν ενεργά κατά τnν δειγματοληψία. Ως εκ τούτου προκύπτει, πως θα μπορούσε να θεωρηθεί μια κατάσταση όπου παρουσιάζονται υψηλά επίπεδα έκθεσης σε παθητικό άτμισμα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, τα αποτελέσματα δεν ανέφεραν ακόμη επικίνδυνα επίπεδα έκθεσης σε επικίνδυνα χημικά.

 

Τα κυριότερα αποτελέσματα της δειγματοληψίας αέρα έχουν ως εξής:


Νικοτίνη: Δεν ανιχνεύεται
Γλυκιδόλη: Δεν ανιχνεύεται
Φορμαλδεΰδη: 7,2 ppb
Δυακετύλιο: Δεν ανιχνεύεται χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη μέθοδο
2,3-πεντανοδιόνη: Δεν ανιχνεύεται χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη μέθοδο
Ακέτυλο βουτύρυλο: Δεν ανιχνεύεται χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη μέθοδο
Ακετοΐνη: Δεν ανιχνεύεται χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη μέθοδο
Ακετόνη: Δεν ανιχνεύεται
Βενζίνη αιθυλίου: Δεν ανιχνεύεται
M, p-ξυλενίου: Δεν ανιχνεύεται
O-ξυλόλιο: Δεν ανιχνεύεται
Τολουόλιο: Δεν ανιχνεύεται
Ακεταλδεΰδη: Δεν ανιχνεύεται
Ακετονιτρίλιο: Δεν ανιχνεύεται
Άλφα-πινένιο: Δεν ανιχνεύεται
Βενζόλιο: Δεν ανιχνεύεται
Χλωροφόρμιο: Δεν ανιχνεύεται
D-Limonene: Δεν ανιχνεύεται
Χλωριούχο μεθυλένιο: Δεν ανιχνεύεται
Μεθακρυλικός μεθυλεστέρας: Δεν ανιχνεύεται
N-Εξάνιο: Δεν ανιχνεύεται
Στυρένιο: Δεν ανιχνεύεται

 

Επιτέλους να καθησυχαστούν οι φόβοι για τη φορμαλδεΰδη!

 

Ο Δρ Siegel επεσήμανε ότι το επίπεδο φορμαλδεΰδης που ανιχνεύθηκε, είναι σύμφωνο με τα επίπεδα που παρατηρούνται κανονικά σε επίπεδα εσωτερικού και εξωτερικού αέρα κάτω από βασικές συνθήκες, προσθέτοντας ότι άλλες χημικές ουσίες που εντοπίστηκαν μόνο ήταν αιθανόλη (αλκοόλη) και ισοπροπυλική αλκοόλη.

“Αυτή η μελέτη, παρόλο που διεξήχθη υπό πολύ υψηλές συνθήκες έκθεσης σε ένα μικρό μη αεριζόμενο κατάστημα ατμιστικών προϊόντων με πολλούς υπαλλήλους και πελάτες, και ορατά σύννεφα ατμού, δεν κατέγραψε κανένα επικίνδυνο επίπεδο έκθεσης σε κάποιο επικίνδυνο χημικό προϊόν. Η έκθεση στη νικοτίνη ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη. Η έκθεση σε φορμαλδεΰδη δεν ήταν διαφορετική από ό, τι σε πολλά εσωτερικά και εξωτερικά περιβάλλοντα σε κανονικές συνθήκες. Ακετόνη, ακετοΐνη, άλλες αλδεΰδες, τολουόλιο, βενζόλιο και ξυλόλιο δεν ανιχνεύθηκαν. Οι χημικές ουσίες που έχουν συσχετιστεί με τον “πνεύμονα του popcorn” επίσης δεν ανιχνεύθηκαν με την τυποποιημένη μέθοδο",

δήλωσε ο Siegel.

 


Δε δικαιολογείται η απαγόρευση του ατμίσματος από τις κυβερνήσεις

 

“Η μελέτη αυτή επικυρώνει τις αποδείξεις ότι σε πραγματικές συνθήκες, το «παθητικό άτμισμα» δε φαίνεται να ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία”, κατέληξε ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της δημόσιας υγείας. Πρόσθεσε ότι παρόλο που ο ίδιος βρισκόταν πίσω από πολλές από τις απαγορεύσεις του καπνίσματος που έλαβαν χώρα, με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, δεν βλέπει κανένα λόγο για τον οποίο οι κυβερνήσεις θα πρέπει να απαγορεύσουν τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους. “Σχετικά με το άτμισμα, δεν βλέπω αυτή τη στιγμή λογικά στοιχεία που να παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο για τους παρευρισκόμενους”.

 

Πηγή: vapingpost.com

Leave a Comment

Newsletter

* E-mail: